Skip to main content

Sıkça Sorulan Sorular

Kimya Mühendisliği nedir?

Kimya Mühendisliği, hammaddeleri değerli ürünlere dönüştüren endüstriyel süreçlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve işletilmesi ile ilgilenen çok disiplinli bir mühendislik dalıdır. Kimya Mühendisleri kimya, fizik, biyoloji, matematik ve ekonominin temel ilkelerini temel mühendislik ilkeleriyle birleştirerek endüstriyel üretim süreçlerini tasarlar ve işletir.

Kimya Mühendisleri hangi sektörlerde faaliyet gösterir?

Kimya mühendisleri; petrokimya, tekstil, polimer, ilaç, gıda, biyoteknoloji, kozmetik, deterjan, enerji sektörlerinde çalışmakla birlikte özel kimyasalların üretimi, katalizörlerin geliştirilmesi, elektronik malzemeler, savunma sanayii, uzay araştırmaları, uçak ve havacılık sanayii ve çevre teknolojileri gibi alanlarda çalışma imkanı bulurlar.

Kimya Mühendisliği Bölümünde hangi dersler verilir?

Kimya mühendisliği bölümünde verilen dersler ile ilgili ayrıntılı bilgiye Bologna Bilgi Sisteminden ulaşılabilir;

http://www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=academicunit/view&id=23

Kimya Mühendisliği öğrencileri hangi bölümler ile Çift Anadal/Yatay Geçiş yapabilirler?

Çift Anadal ve Yatay Geçiş başvuruları her yıl belirli tarihlerde açıklanmaktadır. Ayrıntılı bilgiye http://www.ogi.yildiz.edu.tr/ogi/7/%C3%87ift-Anadal/34 adresinden ulaşılabilir.

Kimya Mühendisliği Bölümünün Erasmus+ programı için hangi üniversiteler ile anlaşması vardır?

Erasmus+ programları için anlaşmalı üniversitelere http://www.erasmus.yildiz.edu.tr/ adresi ile “Erasmus+ Anlaşmaları” sekmesinden ulaşılabilir.

Kimya Mühendisliği Bölümünde eğitim akreditasyonu bulunuyor mu?

Kimya Mühendisliği Bölümü MÜDEK akreditasyonu uyumluluk sürecindedir.

Kimya Mühendisliği Bölümündeki laboratuvar imkânları nelerdir?

Fakültemizde Kimya Mühendisliği Bölümüne ait malzeme teknolojileri, yakıt teknolojileri, proses geliştirme, gıda teknolojileri ve biyokimya gibi birçok alanda uygulamaların gerçekleştirildiği 18 araştırma ve 3 eğitim laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca Kimya Mühendisliği Bölümünün fakültemizdeki 6 adet bilgisayar laboratuvarına da erişimi bulunmaktadır.

Kimya Mühendisliği Bölümünün staj yönetmeliği nedir?

Kimya Mühendisliği bölümünde Laboratuvar Stajı ve İşletme Stajı olmak üzere iki staj zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrenciler Laboratuvar Stajlarını bölümdeki dördüncü yarıyılı, İşletme Stajlarını ise altıncı yarıyılı tamamladıktan sonra akademik tatil döneminde gerçekleştirebilirler. Staj süresi her iki staj için de yirmi iş günü olarak belirlenmiştir. Staj işlemleri için ayrıntılı bilgiye http://www.kmm.yildiz.edu.tr/sayfa/%C3%96%C4%9ERENC%C4%B0LER/STAJ/178 adresinden ulaşılabilir.

Mezun olma şartları nelerdir?

Kimya mühendisliği bölümü için mezuniyet şartı Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2,00 olması ve Laboratuvar ve İşletme stajlarının başarı ile tamamlanmış olmasıdır. Mezuniyet koşulları ve notlandırma ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=institution/grading adresinden ulaşılabilir.