Skip to main content

2023-2024 Spring Term Exam Programs

2023-2024 Bahar Yarıyılı yarıyıl içi sınavlarında çakışan dersi bulunan öğrencilerin (FR-0606-Çakışan Dersler İçin Mazeret Sınav Talep Formu) formunu, mazereti nedeniyle sınava katılamayan öğrencilerin (FR-0607-Mazeret Sınav Talep Formu) formunu doldurup Bölüm Öğrenci İşleri'ne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Önemli Bilgiler

  1. Hastalık sebebi ile sınava girilememesi durumunda, hastalığın (üç) günlük bir raporla belgelenmesi ve rapor bitimi itibari ile en geç 3 (üç) gün içinde Bölüm Başkanlığı’na raporun şahsen teslim edilmesi gerekmektedir. 

  2. Rapor tarih aralığında sınava girdiği tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek ve mazeret sınavına giremeyeceklerdir.

  3. Yarıyıl içinde birden çok ara sınav yapılması durumunda öğrenci sadece bunlardan biri için mazeret sınavı talebinde bulunabilir.

  4. Finallerin mazereti bütünleme sınavlarıdır.

  5. Mazeret sınavları, derslerin son haftası içinde yapılır. Mazeret sınavlarında öğrenci, dersin tüm içeriğinden sorumludur.

  6. Diğer hususlar için "DD-007-Yarıyıl İçi Sınavları İçin Mazeretlerin Kabulü ve Mazeret Sınavlarının Yapılış Esasları" nı inceleyebilirsiniz.