Kimya Mühendisliği Bölümü Seminerleri - Beyaz Eşyalarda Nano Malzeme Uygulamaları

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SEMİNERLERİ

“Beyaz Eşyalarda Nano Malzeme Uygulamaları”

Dr. Yusuf YUSUFOĞLU

ARÇELİK

AR-GE Takım Lideri (Polimer & Kimya Grubu)

Tarih: 7 Kasım Salı

Saat: 11:00

Yer: Kimya Metalurji Fakültesi Konferans Salonu (A-225)

Özgeçmiş

Dr. YUSUFOĞLU, ODTÜ Kimya Mühendisliği ve Kimya Eğitimi Bölümlerinden yüksek onur öğrencisi olarak 2005 yılında mezun oldu.  Doktora eğitimini 2009 yılında Iowa State Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde tamamladı.  Doktora sonrası çalışmasını, araştırmacı olarak Argonne Ulusal Laboratuvarı’nda yaptı.  Polimer ve polimerik kompozitler, nano materyallerin kimyasal sentezi ve karakterizasyonu, ısı yalıtım malzemeleri, inorganik malzemeler, inorganik-polimer nano kompozitleri konularında araştırma tecrübesine sahiptir. 2011 yılından beri Arçelik Merkez ARGE Malzeme Teknolojileri Bölümü’nde Ar-Ge Ekip Lideri (Polimer ve Kimya Grubu) olarak çalışmaktadır. 15 patenti, bir kitap bölümü ve 8 bilimsel makalesi bulunmaktadır ve bu eserler 100’ün üzerinde atıf almıştır.