Seminerin Adı: Mikrodalga Enerjisi ve Gıda Sanayinde Uygulama Alanları
Seminerin Tarihi ve Saati: 22.03.2016
Seminerin Yeri: KMB–320
Seminer Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Osman İSMAİL
Semineri Sunan: İklim Nergiz Özdoğan
Seminerin Özeti: Doğal enerji kaynaklarının her geçen gün azaldığı günümüzde enerjiyi en verimli şekilde kullanmak büyük önem kazanmıştır. Endüstride kurutma yöntemlerinde hızlı kurutma, yüksek verim ve minimum enerji ile çalışmak gerekmektedir. Gıdaların uzun süreleri dayanımlarını artırmak için birçok geleneksel kurutma yönteminin yanında mikrodalga yöntemi de bulunmaktadır Mikrodalga gıda bilimi ve teknolojisinde son 50 yılın en önemli buluşlarından biri olarak değerlendirilmektedir. Bu seminerde mikrodalga enerjisi ve gıda sanayindeki uygulama alanları incelenecektir.