Seminerin Adı: Tatlandırıcılar
Seminerin Tarihi ve Saati: 03.05.2016 – 12:00
Seminerin Yeri: KMB-320
Seminer Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Osman İsmail
Semineri Sunan: Aylin Çakırsoy
Seminerin Özeti: Gıda katkı maddeleri, tek başına gıda olmayan ancak gıdalara üretim, işleme, depolama veya ambalajlama gibi aşamalarda katılan madde veya madde karışımlarıdır. Çeşitli amaçlar için kullanılan katkı maddelerinin sağlık üzerine etkisi oldukça önemlidir. Gıda katkı maddelerinden biri olan tatlandırıcılar gıdaya tatlı tadı veren, şeker olmayan madde olarak tanımlamaktadır. Genel olarak tatlandırıcıların ortak özelliği, kimyasal yapılarından dolayı dilde bulunan tat alma reseptörlerine bağlanabilmeleridir. Kullanımlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında olumlu ve olumsuz farklı görüşler vardır. Bu seminerde gıda katkı maddeleri, gıda katkı maddelerinden biri olan tatlandırıcıların özellikleri, tarihçesi, kullanımı, sınıflandırılması ve sağlığa etkisi anlatılacaktır.