2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması Hakkında

Patent başvuru sayısının arttırılması, üniversitelerde özellikle patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bilinç arttırılması, patent konusunda üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları bilgilerle donatılması ve öğrencilerin, ülkemiz teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacı ile 2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması gerçekleştirilecektir. İlgili yarışmaya başvuru tarihleri 26 Nisan-31 Aralık 2019 olup, üniversitelerde öğrenim gören ve teknik bir buluş/fikre sahip olup patent başvurusu yapacak ön Lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olan herkes yarışmaya katılım sağlayabilir.

Yarışmaya katılım ilgili tüm detayları Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumu’nun resmi web sitesinde bulabilirsiniz.