Ana içeriğe atla

2019-2020 Güz Dönemi Ders Kayıt Kılavuzları

Ders kaydınızı üniversitemizin web sayfasında (www.yildiz.edu.tr) bulunan Uygulamalar başlığı altındaki USIS simgesi (http://usis.yildiz.edu.tr/main.jsp) tıklandıktan sonra gelen arayüz üzerinden sahibi olduğunuz Kullanıcı Adı ve Şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. 

Ders kayıtlarının yapılmasına ilişkin Ders Kayıt Takvimi ve ders kayıtlarında uyulması gereken kuralların detayları için YTÜ LİSANS PROGRAMLARINDA KAYITLI ÖĞRENCİLERİN DERS KAYIT KILAVUZU'nu inceleyiniz. 

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans programlarında kayıtlı öğrencilerin diğer yükseköğretim kurumlarından “Özel Öğrenci” olarak ders alabilmelerine ilişkin yapılacak işlemler için tıklayınız.

Diğer yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğencilerin veya mezunların Yıldız Teknik Üniversitesi’nin lisans programlarından “Özel Öğrenci” olarak ders alınabilmesine ilişkinKurallar ve yapılacak işlemler için tıklayınız.

Birinci Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine;

1. sınıf öğrencilerine, kayıtlı bulundukları bölümün güz yarıyılına ait 1.sınıf zorunlu dersleri Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca USIS Otomasyon Sistemine  otomatik olarak eklenir. Öğrenci eğitim planındaki seçimlik dersleri Bağımsız Ders kaydı günlerinde ekleyebilir ve isterse otomatik eklenen zorunlu derslerden çekilerek grup değişikliği yapabilir. Ancak zorunlu ders gruplarında yeterli kapasite olmaması durumunda bu ders/dersleri sistem üzerinden veya dilekçe ile alamaz. 

Ders kayıtları, aşağıda belirtilen tüm randevu günlerinde saat 08:00 itibariyle başlayacaktır.

Ders Kaydı Randevu Günü

Sınıf/Yarıyıl

09 Eylül 2019                 

4. sınıf öğrencileri

10 Eylül 2019                 

3. sınıf öğrencileri

11 Eylül 2019                 

2. sınıf öğrencileri

12 Eylül 2019                 

Bağımsız Ders Kaydı (Bu tarihte tüm grup kriterleri kaldırılacak (I. Öğretim öğrencilerinin II. Öğretimden ders alması hariç) ve tüm öğrenciler ders seçimi yapabileceklerdir.)


Kapanan Derslerin Tespiti ve İlan Edilmesi : 13 Eylül 2019 (Saat:12:00’a kadar)

Sadece Ders Ekleme : 13-15 Eylül 2019 (13 Eylül 2019 saat 14:00’dan itibaren)

NOT: Derse yazılımlar 12 Eylül 2019 tarihinde sona ermektedir. Yeterli sayıda öğrenci yazılmadığından dolayı kapatılan dersler 13 Eylül 2019 tarihinde, Bölüm Başkanlıklarınca tespit edilerek en geç saat: 12.00'ye kadar bölüm web sayfasında ilan edilecek ve kuşak şeklinde açılan derslerin grup dağılımları yapılacaktır. 13 Eylül 2019 saat: 14.00 itibari ile tüm öğrencilere, (maksimum kredi sınırı içerisinde olmak kaydıyla) USIS üzerinden SADECE ders ekleme hakkı verilecektir. Bu işlem yapılırken alınan dersler kesinlikle silinemeyecektir.