Ana içeriğe atla

Seminer - Fonksiyonel Gıdalar

Seminerin Adı: Fonksiyonel Gıdalar

Seminerin Tarihi ve Saati: 10.05.2016 – 12:00

Seminerin Yeri: KMB-320

Seminer Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Osman İsmail

Semineri Sunan: R. Miray Çınar

Seminerin Özeti: Fonksiyonel gıdalar, temel beslenmenin yanı sıra sağlığa faydalı olan ve görünüşleri günlük olarak tüketilen gıdalara benzemesine rağmen sağlık açısından faydalı olacak şekilde geliştirilmiş gıdalar şeklinde tanımlanabilir. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme politikası; hızla artan nüfus, obezite ve artan kronik hastalık sorunlarıyla başa çıkmaya çalışan dünya devletlerinin en çok üzerinde durdukları konuları konular arasında yer almaktadır. Çeşitli yöntemler kullanılarak üretilen fonksiyonel gıdaların sağlık üzerine etkisi oldukça önemlidir.

Bu seminerde fonksiyonel gıdalar, kullanım amaçları, üretim yöntemleri, sınıflandırılması ve sağlığa etkisi anlatılacaktır.