Öğrencilerimizin ve Öğretim Üyelerimizin Başarısı - Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği 2018

20 Mayıs 2018 Pazar günü Boğaziçi Üniversitesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği 2” kapsamında bölümümüzden 8 grup katılmış olup kimya mühendisliği tasarım çalışmalarını sunmuşlardır.

İstanbul da faaliyet gösteren 8 kimya mühendisliği bölümünden toplam 52 grup katılmıştır. Katılan üniversitelerimiz aşağıda alfabetik olarak sıralanmıştır:

1.    Beykent Üniversitesi

2.    Boğaziçi Üniversitesi

3.    İstanbul Teknik Üniversitesi

4.    İstanbul Üniversitesi

5.    Koç Üniversitesi

6.    Marmara Üniversitesi

7.    Yeditepe Üniversitesi

8.    Yıldız Teknik Üniversitesi

Endüstriden davet edilen 5 jüri üyesinin (Tüpraş, Petkim, Betek Boya, Şişecam ve Wood PLC) değerlendirmeleri sonucunda bölümümüz öğrencilerinden;

Emel ALKAN, Merve Sevil ÖZBEK, Şerife Nurbanu DOĞAN ve Ege BAYDARGİL isimli öğrencilerimizin,

Doç.Dr. Yavuz SALT ve Dr. Öğr. Üyesi İnci SALT hocalarımızın danışmanlığında hazırlamış oldukları,

“Türkiye’de Maleik Anhidrit Üretim Prosesi: Tesis Veri Değerlendirmesi ve Ekonomik Analiz” başlıklı çalışmaları 3.lük ödülüne layık bulunmuştur.

Hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Not:  Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği 3, gelecek yıl mayıs ayında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği tarafından düzenlenecektir.