3. Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği (KİMMTE 3)

Bu sene Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ‘3. Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği (KİMMTE 3)’, 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 08:30-17:30 saatleri arasında üniversitemiz 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Kültür Merkezi’nde TÜPRAŞ sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümlerinden son sınıf lisans öğrencileri ve değerli öğretim elemanları katılmıştır. Tüpraş, Petkim, Şişe Cam ve Wood PLC firmalarından gelen değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda en yüksek puan alan projeler ödüllendirilmiştir.

6 farklı üniversiteden 27 takımın yarıştığı ‘3. Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği (KİMMTE 3)’nde Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz; Ertuğrul Furkan Düzenli, Ozan Deniz Tunca, İrem Ecem Çiçek ve Ayşe Pelin Gürkan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda en yüksek puanı alarak ‘Birincilik Ödülü’nün sahibi olmuştur.

Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri;  Özce Durak, Umut Metin, Emre Usman ve Özge Dereci jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda ‘İkincilik Ödülü’nün sahibi olmuştur.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Aylin Yağcı, Orhun Uzun, Benan Oğuz, Mehtap Turaç ve İpek İvgen jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda ‘Üçüncülük Ödülü’nün sahibi olmuştur.

Aynı etkinlikte, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz; Reyhan Arslan, Tolga Özcan, Pelin Tokat, Rufat Valizada ve Merve Yılmazer ‘Birinci Mansiyon Ödülü’nün sahibi olmuştur.

İkinci Mansiyon Ödülü’nü Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden iki farklı grup öğrencileri; Mehmet Emre Erkanlı, Mümtaz Doğan Hamşioğlu, Ozan Özkiper, Ezgi Yıldırım, Furkan Yıldırım, Tuna Barım, Ö. Seçkin Bayralı, Berkay Bek, Celin Sivrikaya, Can Şehirlioğlu paylaşmıştır.

Üçüncü Mansiyon Ödülü’nün sahibi İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Özgür Bütüçi, Nazlı Büyükikiz, Derya Kara, Can Kesici ve Beyza Koşar olmuştur.

Öğrencilerimizi ve ‘Kimya Mühendisliği Proses Tasarımı’ dersi kapsamında öğrencilerimizin projelerini hazırlamalarında emeği geçen değerli öğretim üyelerimiz; Doç. Dr. Dilek KILIÇ APAR, Doç. Dr. Yavuz SALT, Doç. Dr. Dilek DURANOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi İnci SALT’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Etkinliğimize sponsor olan TÜPRAŞ’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.