Çakışan Dersler Hk.

Çakışan dersler için daha önce alınıp alınmama durumuna göre aşağıda belirtilen ilkeler uygulanır:

1. İki uygulama dersi çakışıyor ise daha önce alınmasına bakılmaksızın bu dersler aynı anda alınamaz.

2. Biri uygulamalı diğeri teorik ders çakışıyor ise teorik dersin daha önce alınmış ve F0 dışında başarı notuna sahip olunması durumunda bu dersler alınabilir.

3. İki teorik ders çakışıyor ise en az birinin F0 dışında başarı notuna sahip olması durumunda bu dersler alınabilir.

21 Şubat- 8 Mart 2024 tarihleri arasında maksimum kredi sınırı içerisinde olmak kaydıyla tüm öğrenciler OBS üzerinden SADECE ders ekleme işlemi yapabilmektedir. (Bu işlem yapılırken alınan dersler kesinlikle silinmeyecektir.)

Bu durumdaki öğrenciler çakışan dersi almak üzere ilgili bölüm başkanlığına dilekçe ile başvuruda bulunacak, başvuruları bölüm başkanlığının uygun görüşü, fakülte yönetim kurulu ile karara bağlanarak fakülte dekanlıklarınca OBS sistemine girilecektir. Çakışan dersleri alabilmek için bölüme dilekçe ile son başvuru tarihi 21 Şubat 2024’tür.