Güncel!!! YTÜ Bologna 2024 Öğretim Planına Geçiş hk.

Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin dikkatine;

YTÜ Senatosu’nun 24.04.2024 gün ve 2024/05-10 sayılı sayı kararı ile 2024-2025 Eğitim-Öğrenim yılı Güz Yarıyılı itibarı ile “YTÜ Bologna 2024 Öğretim Planına” geçilmesi kararı alınmış ve ilgili senato kararı gereği bölümümüz öğrencilerinin YTÜ Bologna 2024 Öğretim Planına intibak işlemleri 19.07.2024 itibari ile tamamlanmıştır. Transkriptlerinizi aşağıdaki hususları göz önüne alarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

1. Tüm derslerin yeni plana aktarımı gerçekleştirilmiştir. Ancak intibak sonrası fazla ve başarısız olan Mesleki Seçmeli Dersler (MES) müfredat dışı bırakılmıştır.

2. KMM4601 Kimya Mühendisliği Lab 2 ve KMM4602 Kimya Mühendisliği Lab 3 dersleri KMM4612 Kimya Mühendisliği Lab 2 dersine intibak ettirilmiş, notu düşük olan laboratuvar dersi ortalamaya alınmamış ya da başarısız olan laboratuvar dersi müfredat dışı bırakılmıştır.

3. KMM4601 Kimya Mühendisliği Lab 2 ve KMM4602 Kimya Mühendisliği Lab 3 derslerinin ikisini de almış ve en az birinden başarılı olmuş diğerinden de F0 ile kalmamış olmak koşulu ile öğrencilere Üniversite Mesleki Seçmeli (UMS-4G) dersinden muafiyet verilmiştir. Ayrıca laboratuvar dersi almamış ancak fazla ve başarılı Mesleki Seçmeli Dersi (MES) bulunan öğrencilere, Üniversite Mesleki Seçmeli (UMS-4G) dersinden muafiyet verilmiştir.

4. Kimya Mühendisliği %30 İngilizce programdaki öğrencilerin tamamlanan İngilizce kredileri değişmeyecek şekilde intibak işlemleri gerçekleştirilmiştir.

YTÜ Bologna 2024 Öğretim Planına intibak sonrası mağduriyetinize neden olabilecek bir sorun tespit etmiş olmanız durumunda en geç 09.08.2024 tarihi mesai bitimine kadar bölüm sekreterliğine dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.

YTÜ Senatosunun ilgili kararı gereği yukarıda belirtilen tarihten sonra yapılacak olan itirazlar dikkate alınmayacaktır.